Saturday, December 3, 2011

nangis weyh dlm cinema

panas..panas..panas..dapat kalahkan filem Twilight lagi tuh..
haha,,memang tengah kecoh pasal filem OR ni..
aku pun tengah demam Ombak Rindu jugak ni,hihi
aku rasa macam malas nak hurai panjang berjela 
sebab dah ramai orang tulis , komen pasal filem ni



ni lah pertama kali
aku tengok wayang filem melayu
adaptasi daripada novel yang boleh buat aku menangis.
selama ni aku tengok wayang yang sedih pun takda lah sampai keluar air mata aku yang mahal ni
tapi yang ni memang gila gempak.
yang tak boleh blah kawan aku, belum apa-apa lagi dah teresak-esak nangis.
bagi tisu tak nak amik
haha
kalau sebelum ni, Lagenda Budak Setan pun ada tengok
tapi kat library KMTJ lah.
tengok dengan budak-budak yang tak berapa kenal
macam tengok kat rumah, skrin tv plasma, seat lantai duduk beramai-ramai
masa tu pun tengah study week, takda masa nak keluar.
nak nangis pun tak boley sebab terang. malu lah kalau nangis..
haha
serius memang sangat best dapat tengok visual.
sebenarnya aku pun mula-mula tak ingat macamana sinopsis dia sebab novel dia pun aku baca masa sekolah dulu..

tapi dah baca balik kt internet,tengok trailer dia, aku dah ingat balik dari A-Z.
walaupun ada babak yang ada yang takda dalam filem,tapi aku dah rasa dah cukup puas hati
walaupun penulis novel tu pun tak puas hati dengan filem tu..pelakon pun katanya tak sesuai..
yela,tak semua yang kita nak tak semestinya 100% dapat dan dalam novel tu pun sekadar penulisan yang macam-macam kita boleh bubuh tapi nak cari pelakon yang boleh lakonkan sebijik sama dalam novel, memang tak lah kan..
apa-apapun,berbalol sangat dapat tengok walaupun sibuk memanjang.
nak tengok lagi boleh tak?
terima kasih ya sebab sudi baca entri gW ni. jumpa lagi

3 comments:

Fira Adam said...

hahaha. kau ngs ye dila? aku nk ngs tp segan. :p best2. tp chipsmore ckp xbest sbb drama sgt. sah xde perasaan. -.-' anyway OR terbaekkkkk.!

dilagW said...

ak kuar ngn member,,
so nak nangis,nangis je lah
haha
kuar ngn chipsmore weyh
xtisu kot hati dy..
haha

Fira Adam said...

mmg ah dy tu. xpaham saye. -.-'