Wednesday, June 15, 2011

1,2,3,,SMiLe =)


Hai kamu kamu..
say hi to~
who live in a pinneapple under the sea..??
SpongeBob Squarepants..!!
haha,,apa..??ingat aku nak citer pasal SpongeBob ke..??
takdenyer..
entry kali ni aku masukkan muka-muka baru..
crew-crew....
Krusty Crab..
boringkan..??Sebab dorang ni sume orang dah tau.
So famouslah katakann..
Yang dah famous tu tak payahlah citer lagi kan,
Aku citerkan mereka yang tak bape famous( tak tau lah kalo mereka ni sememangnya famous ),
termasuklah aku ( Tak femous ke aku..??)
Crew-crew department Children .
Counter GARFIELD&POOH , KIKILALA & TOM&JERRY ,
LARRY&NYCBEN10&BARBIE Princess .
Saje je bagi panggil crew , sedaplah sikit kan..sebenarnya PROMOTER je.haha..

JENG JENG JENG
INI LAH MEREKA...

GARFIELD & DISNEY POOH                                                       
aku, zul aka muhammad faizul, kak mar , kak sitti

KIKILALA & TOM&JERRY
Kak Ana & Kak Sariah


             Adam aka Zaquan Hakim, Kak Mek aka Iman Amani ,Kak Ana         
                                                                    


LARRY & NYC
kak aisyah aka Phionix Pinker , kak yana, abg yoyo aka azrol

BEN10 & BARBIE PRINCESS
azril, kak ipah


Ni lah muka-muka yang aku hadap tiap-tiap hari (except hari isnin sebab offday aku) since 16 May 2011 until now.

Tapi ada yang aku dapat jumpa kejap je (Kak Intan aka Lieyanna Mohammad, Adam, Kak Nurul)
Si Adam tu pulak tetiba je masuk keje balik..hm,no comment.

Mereka yang dibawak berbual topik-topik terkini, isu semasa
( seludup newspaper ), yang merepek+melalut=yang ntah hape-hape sume lah,
semata-mata untuk menghilangkan bosan + mengantuk !!
Kadang-kadang cakap pun takde point. Time-time dorang sibuk buat keje ( report ), datangnya aku untuk mengacau dorang.

INI KAWASAN GUA .LU LANGGAR,GUA KASI PANCUNG..!!

Cheeyyhh,bajet-bajet je kan..( pembawakan movie KL GANGSTER. Best!! 2 kali dah tengok )
Takda lah special sangat kawasan aku ni. Cuma, tempat-tempat yang kene pergi lah gitu.
Ntah berapa puluh kali lah pegi tempat yang sama dalam tempoh masa bape jam aku bekerja dalam satu hari (bila sale je lah)

BACKROOM ke STORE  

saje edit bagi nampak spooky..haha



at the top of backroom..menggigil siot demi Larrie..:p
Aku tak suka pegi sebab panas. Tak payah lama lah kat sana tu kalo nak tunggu berpeluh pun.
Bape minit je dah lemas seterusnya rimas lagi.
Ni belum di plus minus kan dengan kekusut-masaian nak cari kasut, Lagi-lagi yang cari-cari tak jumpe. Apa kes ..??

Tau-tau kasut tu kat tempat paling atas, hambik ko. Amik tangga, gi lah ko panjat. Aku lah tuh.
Seriously, aku kat rumah tak penah-penah panjat tangga camtu sebab takut jatuh.
Tapi keje ni memang betul lah. Nak taknak kene jugak panjat. Dah lah tangga tu cam dah uzur.
Tak tau lah dia punya half-life bape lama.
Silap hari bulan,kalo salah step, naya aku..
Kadang-kadang tu, bagi mereka-mereka yang senior ni, dengan selambanya panjat dengan tak guna tangga..
Hambuih..dahsyat!! Badan kecik je tapi hati besaw..haha.

Buli KURUNG 1 : Penah aku kene kurung dalam store ni. Siot tol ZUL ni. Dia kunci store tapi bukan aku sorang je kat dalam tu, ada kak Yana.
Dia tengah cari kasut tapi rilax je. Kalo ada kunci pun, bukannya boleh buka tapi lepas tu, ada kakak kat store sebelah cakap yang budak ZUL ni tengah nyorok kat kotak-kotak.
Aku apa lagi, jeritlah. Barulah bukak. S***N punya budak.

Buli KURUNG 2 : Sekali lagi. Tapi kali ni dia dengan AZRIL . Mula-mula aku ingat ZUL , rupanya kawan dia. Selamba je dia kunci store.
Aku lak dah malas nak layan, aku susun je lah kotak kasut. Tiba- tiba ada suara hantu. Memang c****a . Dia pasang bunyi hantu mengilai.
Masa ni pun si ZUL pun ada sekali.. dorang ni nak pegi makan.


Laki-laki ghaib . Kejap-kejap hilang & suka buli aku,suruh aku jaga kaunter..hurm~
Citer HANTU : Kak Sitti kata dia ada bau wangi. Bau bunga. Aku pn try bau,cam ada ckit tapi aku iya kan je lah sebab orang ramai lalu-lalang,
macam-macam bau perfume ada. Then. bila aku kata wangi, dia kata busuk pulak. Hey,apa kes ngan hidung dia nih..??
Aku citer kat Kak Mar, dia cakap "Dia ni nak kene lagi ke..?". "Dulu dia penah jumpa kat backroom. 'BENDA' tu lalu. Huuuu~
Sekarang ni, kalo aku nak pegi store malam-malam memang takut even ada lagu pasang kat backroom tu..

COUNTER







Tempat yang meletakkan display kasut-kasut, pelanggan datang cari kasut,
cuba kasut dengan niat nak beli lah kan..tapi 
ada gak datang selungkar kotak-kotak kasut. 
EEEIII,suka-suka dia je. Dalam ramai-ramai pelanggan baik, ada gak yang 'BUSUK'!! ahaks
Dorang amik kasut, lepas tu tak nak bayar = CURI. 

CASHIER 
Tempat menghantar pelanggan yang anaknya dah pakai kasut untuk membuat bayaran dengan alasan pelanggan tak curi.
Sebenarnya, aku tak suka hantar-hantar orang ni. Nak beratur lagi, MALAS..!!

FAIR

sempat gak snap,,hihi

Tempat selain counter . ni lagi tempat yang kene pegi..susun selipar. Dah tu,balik kat counter semula.

TEMPAT - TEMPAT LAIN : SURAU ,CAFETERIA, ARENA , TOILET , CAFETERIA , AND SO ON..

CAFE 
Jarang aku pegi makan kat sini. Cam takde mood + takde selera.
Bila ada mood & nak tenangkan fikiran ( sini senyap sikit ) , baru aku pegi makan minum kat sana.
Tapi murah beb. Aku pernah makan nasi putih + ayam masak merah + kangkung masak belacan + limau ais = RM3.40.
Apa nak dikatakan..?? Masa aku first masuk keje, saje je pegi minum kat cafe ,tup tup RM 1. Terpinga-pinga gak lah aku nak bayar masa tu.haha..
Lagi 1, apa yang aku suka pasal cafe ni, kalo duduk kat tingkap memang nampak tangki air DESA JAYA . haha..tak sangka betul.
Kalo rumah aku tinggi macam tangki air tu, memang sah jelas nampak rumah aku..:)

GAMBAR-GAMBAR TERDAHULU SEBELUM AKU MASUK KERJA & JOIN MEREKA..



ada yang aku tak kenal pun..gambar ni memang aku tak keje lagi kat situ


GAMBAR YANG PALING HOT..AWEK-AWEK CUN!! 
Nak kenal..?

Ni versi gurl gurl mereka dengan merembat kejap baju sekolah yang ada kat situ
penampilan yang memang berani,haha:)


p/s : akhirnya,selamat jugak siap entry yang ni. Dah berapa banyak kali dah tangguh..biasa lah kan,busy.hehe..Kepada mereka yang tertaip sama ada sengaja atau tak kat dalam entry ni,jangan marah ye..
v(^__^)v

terima kasih ya sebab sudi baca entri gW ni. jumpa lagi

8 comments:

amir aizat said...

haha gmbr last xboleh belah

dilagW said...

kan..haha
aku first2 tgk memang terbahak kot..
dorg ni siyez gler

amir aizat said...

semua matrics leaver ker?

dilagW said...

hoh..??
xpaham

amir aizat said...

semua lepasan matrikulasi ker?

dilagW said...

saper..??mereka tu..??
xde lah..2 org lps spm,1 org diploma,yg len suma tu dah xstudy & already hve a family..

amir aizat said...

ohh seronok family ko,haha

dilagW said...

famili ker..??mak tiri sume tuh